13.02.98 


Gotherne kommer!

På tross av gothrockernes dystre image, var stemningen både lett og lystig da Hulen kjørte i gang det nye klubbkonseptet Dominion.


Av TORMOD HALLERAKER


Det er lov å være blid, sang en velkjent revyartist for mange år siden. Nå er det også lov å være trist uten at det går ut over humøret.

For ikke en gang de mest optimistiske hadde på forhånd trodd at nærmere 200 mennesker skulle finne veien til Hulen denne onsdagskvelden.

Enda mer imponerende var det at de fleste hadde dresset seg opp for anledningen.

SKJØNNHETEN I UDYRET
Kroppene var pakket inn i flagrende gevanter eller tettsittende lærdrakter. Påleggstjukke lag med pudder gjorde ansiktene snøhvite, i slående kontrast til de kullsorte klærne. Flere var også utstyrt med dekorative stokker og prangende smykker.

At assosiasjonene gikk i retning vampyrer og andre skumle skapninger, er langt fra tilfeldig. Gotherne har et nært forhold til forfattere som Bram Stoker og Edgar Allan Poe. Deres vakre men skremmende fortellinger uttrykker essensen av gothernes syn på livet.

Det dreier seg om å søke skjønnheten gjennom det dystre - akkompagnert av engelske 80-tallsband som Bauhaus, Sisters of Mercy og Fields of the Nephilim.

MØRKT KJELLERBAND
Initiativtakerne til Dominion hadde gjort mye for å skape den rette atmosfæren rundt arrangementet. Det underjordiske lokalet er i utgangspunktet perfekt til formålet, men effekter som netting, dødsmasker og projeksjoner av gamle skrekkfilmer bidro til å sette stemningen. Dessuten spilte den lokale gothgruppen Anax Imperator noen hardtslående låter.

Med alvorlige miner og teatralske virkemidler ga de begrepet kjellerband en ny og dypere betydning. Selvsagt med en godt skjult selvironi i bagasjen. For gotherne har en avslappet holdning til sin egen fremtoning. De vet at stilen kan virke både skremmende og lattervekkende på utenforstående.

Dominion byr på en anledning til å møte likesinnede uten å bli tatt for å være verken satanist eller karnevalsdeltaker. Det gjelder å kle seg opp, ikke å kle seg ut, slik en av de fremmøtte så treffende uttrykte det.Bergensavisen © 13.02.98

Spekter Bergen as - Imaker
1997 © A-pressen Nett A/S