onsdag 26. januar, nr 2 - 55. årgang
STUDVEST
-----
meny


søk i Studvest

om avisa annonsering arkivet siste kronikk kommentar ytringar apropos meiningar news leiar tema kultur nyhende fint bildeukens kjendistips studvest 55 54 51 48

kultur

Inspirasjon til besvær?

– Jeg får ut en helvetes mye dritt som jeg har inni meg når jeg lager sangene til Anax Imperator, sier låtprodusent og vokalist Nikolai Kleppe.

skal skje

Konsert - Sleppefest
«Anax Imperator»
Agora
Fredag 28. januar

Bergensbandet Anax Imperator er i disse dager på banen med en egenprodusert CD. Med et omfattende, dog til tider haltende, kjærlighetsliv som inspirasjonskilde, har utgivelsen fått navnet « Hælvetes dyster EP».
Sammen med et par andre band med utspring i det gothiske miljøet i Bergen, har de dannet sitt eget produksjonsselskap, Hæstkuk Productions.

Finansiert selv
– Vi har laget to demo-CD’ er tidligere, men vi fant ut at vi ikke gadd å vente på et eller annet plateselskap, så vi kontaktet Mattis Janitz, som ville være produsent for oss. Låtene ble først spilt inn på minidisk og så brent på CD. Deretter har vi fått den trykket opp i cirka 350 eksemplarer på trykkeriet Nor-Disk i Oslo. Utgivelsen har vi finansiert selv, forteller Tollef Ladehaug. Sammen med Nikolai Kleppe og Henrik Aronsen utgjør han besetningen i Anax Imperator.
Tollef og Nikolai er hovedfagsstudenter i henholdsvis adm.org og litteraturvitenskap. Henrik er IT-ansvarlig ved Teologisk fakultet i Oslo.
– Vi har holdt på med dette bandet stort sett gjennom hele studietiden. Selv om det er en hobby, er vi veldig engasjerte og seriøse i forhold til det vi holder på med. Derfor er det spennende å få utgitt noe, sier Nikolai.

Eneste i Bergen
Salg og markedsføring av CD’ en tar de hånd om selv. De har trykket opp plakater og flyers, og har forvandlet seg selv til et aktivt salgskorps. Samtidig har de fått i stand en avtale med både Apollon og Platon, som har tatt inn CD’en.
I tillegg til musikken, driver bandet med kunstinstallasjoner og performancer. De bidro blant annet på FeBer-festivalen, da som performancegruppen Im Nebell. Der var de kledd ut som kirurger omgitt av datamaskiner og ti liter okseblod.
Bandet er det eneste som spiller gothisk industriell synthmusikk i Bergen, og nå som utgivelsen er et faktum, er bandet stolt av seg selv.
– Med ingenting som utgangspunkt, har vi klart å gi ut noe som regnes som nyskapende og spennende. Egoet vårt overstiger snart Nord-Europa, smiler Tollef, som ser frem til sleppefesten på Agora fredag.

Evelyn Sørnes
Evelyn.Soernes@student.uib.no
 

tilbake


Studvest er ei avis av og for studentar ved Universitetet i Bergen.
Ansvarleg redaktør: Astrid Urdal. Webansvarleg: Arne Beek.
Les også mer på siden om avisen.
Copyright Studvest (C) 2000