10/2-00

nyheter

Anax Imperator: et "hælvetes dystert" band...

Et "hælvetes dystert" band som i lang tid var enerådende i Bergen på goth- og industri/synth-scenen bærer navnet Anax Imperator.

Med fremveksten av Dominion Goth Club har de følt at de har blitt en del av en sterk og voksende kultur i byen mellom de syv fjell, og inntar nå også hovedstaden i forbindelse med lanseringen av sin nye EP.

Etter mange år som liveband har Anax Imperator endelig fått spilt inn noen låter. Platen er sluppet på egen label med det fantasifulle navnet Hæstkuk Prod. EP'n består av fire studiospor og to livespor og har fått tittelen Helvetes Dyster EP. Dette er ellers musikere som er kjent for å være et liveband utenom det vanlige. De benytter seg gjerne av sterke visuelle virkemidler. På showene deres benyttes det alt fra videoinstallasjoner og masker til teatralske effekter for å gjøre showet til mer enn "bare" en konsert.

Anax Imperator har også tidligere spilt på scener som SoWhat!, Mars og John DEE, foruten scener hjemme i Bergen.

Fredag 18. februar blir det uansett releaseparty på John DEE i forbindelse med lanseringen av deres nye EP. Som support denne kvelden stiller forøvrig norske X:Machina.

 

 

 (kilde: Rockefeller)

©ant.